Janku Vranyczany-Dobrinoviću turistička nagrada za životno djelo

Slika /arhiva/HTZ_S002JVD.jpg

Na Saboru HTZ-a dodijeljena je godišnja hrvatska turistička nagrada "Anton Štifanić" folklorno-turističkoj manifestaciji "Vinkovačke jeseni" koja ove godine obilježava 40 godina postojanja. 

Ministar Kalmeta i direktor Bulić uručili su i hrvatsku turističku nagradu za životno djelo Janku Vranyczany-Dobrinoviću, prvom ministru turizma u samostalnoj Hrvatskoj, za čijeg su mandata donesena tri turistička zakona koji su stvorili pretpostavke za profesionalizaciju turističkih zajednica i osnivanje HTZ-a kao krovne institucije hrvatskog turizma.

Također, u sklopu ekološko-edukativne akcije HTZ-a 'Volim Hrvatsku 2006.' dodijeljene su nagrade i priznanja vrtićima i osnovnim školama za najbolji likovni i literarni rad.

U kategoriji likovnih radova djece polaznika dječjih vrtića 1. nagradu je osvojila Mia Markušić iz DV Dugo Selo, a u kategoriji učenika osnovnih škola 1. mjesto je pripalo Marineli Kušeta iz OŠ Dobri iz Splita. Posebnom nagradom za svoj likovni uradak nagrađena je grupa učenika iz OŠ Dolac iz Rijeke osvojivši 1. mjesto van svake konkurencije.

U kategoriji literarnih radova učenika osnovnih škola osvojenom 1. nagradom se može pohvaliti Karlo Crljenica iz OŠ Marčana iz Marčane za svoju pjesmu pod naslovom 'Murva u Marčani'. Uratke svih dobitnika mogu se pogledati na stranicama Hrvatske turističke zajednice www.hrvatska.hr 

 
 
 
  



Pisane vijesti