IZLOŽBA I NAJAVA '6. BUČIJADE' U IVANIĆ GRADU

Slika /arhiva/100421-TZZZ-logo.jpg

Otvorenje izložbe ”6. Bučijada u Ivanić-Gradu 2010.”, te konferencija za novinare, održat će se u utorak, 12. listopada 2010. godine u 11 sati, u uredu TZ Zagrebačke županije, Preradovićeva 42, Zagreb.

Bit će to dvanaesta ovogodišnja izložbu u prostoru Turističke zajednice Zagrebačke županije na kojoj će biti predstavljena gospodarsko-turističko-gastronomska manifestacija 6. Bučijada u Ivanić-Gradu.

Na izložbi ćete moći vidjeti, omirisati i okusiti razne vrste buča, proizvode, kolače i delicije od buča OPG-a Masnec i pekarne Peksi iz Ivanić-Grada. Bit će predstavljena nova knjiga Marice Svetlečić “Neka buče govore jelom”, o povijesti i uzgoju buča sa 100 recepata jela od buča sakupljenih od žena ivanićgradskog kraja i okolice.

Izložbu će otvoriti gradonačelnik Ivanić-Grada Boris Kovačić. Kume ovogodišnje Bučijade su Martina Tomčić i Sandra Bagarić.

U sklopu programa održat će se i konferencija za novinare, na kojoj će biti predstavljen program 6. Bučijade u Ivanić-Gradu, koja će se održati 16. i 17. listopada 2010.

Bučijada je izložbeno-prodajni sajam buča, proizvoda od buča i ostalih eko-etno proizvoda. Na ovogodišnjoj Bučijadi sudjeluje oko 130 izlagača iz Hrvatske i gosti iz Austrije, Slovenije i Vojvodine.

U Ivanić Grad na Bučijadu možete doći izletničkim vlakom „Bučko express“, koji kreće u 9,35 sati s Glavnog kolodvora iz Zagreba ili autocestom za samo pola sata iz Zagreba.

Za posjetitelje, organizirani su razni zabavni sadržaji: vožnja kočijom, oldtimer motorima, eko-dvorište s bučama za djecu, radionice, kazališne predstave, izložbe, glazbeni i tamburaški sastavi i bogata gastro ponuda obogaćena jelima od buča u restoranima i gastro šatoru.

Najave