Izložba hrane i pića "Naši mali gušti"

Slika 1.12.2009
Izložba hrane, pića, delikatesnih proizvoda i suvenira pod nazivom "Naši mali gušti" otvorena je danas u Zadru.

Izložbu je, u nazočnosti izlagača, članova kulturno-umjetničkih društava, predstavnika gradske i županijske vlasti i turističkih zajednica te mnogobrojnih posjetitelja, otvorio zadarski župan Stipe Zrilić, koji je istaknuo da je svrha tog skupa pomoći u promociji autohtonih poljoprivrednih i tradicijskih proizvoda vrijednih ruku poljoprivrednika i obrtnika. Dalmatinska obala i zaleđe velika je vrijednost, a svoj razvoj temeljimo na vrijednosti tog područja i tradicije, rekao je zadarski župan i istaknuo da "tako želimo promovirati kulturu rada, a ne kulturu nerada i privilegija".

Tajnik Županijske komore u Zadru Denis Ikić podsjetio je kako su u dosadašnjim izložbama sudjelovali izlagači iz Zadarske županije, a ove godine sudjeluju izlagači iz još šest hrvatskih županija. "Ove je godine 80 izlagača, a takva je izložba odgovor Hrvatske gospodarske komore na traženje naših članica na temelju njihova nastupa u akciji 'Kupujmo hrvatsko'", istaknuo je Ikić.

Osim izlagača iz Zadarske županije, ove su godine svoje proizvode izložili proizvođači iz Sisačko-moslavačke, Istarske, Šibensko-kninske, Ličko-senjske, Virovitičko-podravske i Krapinsko-zagorske županije.

Izložba u zadarskome klubu "Arsenal" traje dva dana, a najavljena je degustacija vina, maslinovih ulja i mnogih drugih izloženih proizvoda.

Odmah nakon otvorenja, posjetitelji su kušali pršute s drniškog područja, sireve s Paga, zatim riblje proizvode, proizvode od meda, suhe smokve, vina, rakiju te razna alkoholna i bezalkohola pića.

Organizator ovogodišnje - 4. izložbe je zadarska Županijska komora, a suorganizatori su grad Zadar, Obrtnička komora iz Zadra te nekoliko turističkih zajednica iz te županije, a medijski pokrovitelji više lokalnih medijskih kuća i Hina.
(Hina)



Pisane vijesti