Iz osječke Zračne luke poletio prvi zrakoplov u Egipat

Slika 15.6.2009
Iz osječke Zračne luke danas je poletio prvi zrakoplov egipatske zrakoplovne tvrtke "Lotus Air", što je nova charter linija koja će do kraja listopada, svakog ponedjeljka, prometovati prema egipatskim ljetovalištima Hurghadi i El Gunu.

Turističke charter letove organizirali su putnička agencija "Spirit Travel" iz Beograda i njezin hrvatski partner agencija "Studio Eda" iz Samobora, a do suradnje s osječkom Zračnom lukom došlo je nakon odluka o međusobnoj zabrani letova srpske direkcije civilnog zrakoplovstva s egipatskom direkcijom, pa su putničke agencije iz Srbije kao alternativno rješenje za ovu liniju odabrale Osijek.

Današnjim prvim letom, zrakoplovom "Airbus 320" u Egipat je otputovalo 177 putnika, a direktorica osječke Zračne luke Blanka Strahonja kazala je na konferenciji za novinare kako je to veliki dobitak za ovu tvrtku te pokazatelj da je Zračna luka Osijek na odličnom zemljopisnom položaju, kojem gravitira veliki broj potencijalnih putnika iz Hrvatske i susjednih država.

Predsjednik Uprave agencije "Spirit Travel" Aleksandar Popović rekao je kako za aranžmane u Egiptu postoji veliko zanimanje, do 20. srpnja svi su rasprodani, a da se solidno popunjavaju i termini u ostalim mjesecima, predviđenim za prometovanje ovom charter linijom. (Hina)


Pisane vijesti