Iz IPARD-a više od 3 milijuna kuna za ruralni turizam

Slika /arhiva/eu_flag.jpg

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju iz IPARD programa je šestorici korisnika isplatila više od tri milijuna kuna za ruralni turizma, izvijestili su u srijedu iz Agencije.

Riječ je o isplatama na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završena ulaganja u sklopu mjere 302 "Diversifikacija i razvoj ruralnih gospodarskih aktivnosti“.

Tvrtki Mala kuća MIA iz Karlovačke županije isplaćeno je 561,3 tisuće kuna za izgradnju objekta za potrebe ruralnog turizma.

U Istarskoj županiji je IPARD sredstvima sufinancirano još pet projekata. Tako će po 559,1 tisuću kuna potpore dobiti R.S.S. Putnička agencija, i to za rekonstrukciju i dogradnju ugostiteljsko turističke građevine u Motovunu, a tvrtka Bokito za izgradnju stambene građevine za potrebe ruralnog turizma u naselju Rebići.

Tvrtka Višnjan turizam je za izgradnju i opremanje objekta za turističke potrebe ostvarila sufinanciranje u iznosu od  561,4 tisuće kuna, dok je Karmela Pifar dobila 543,9 tisuća kuna za smještajni objekt s plivačkim bazenom.

Tvrtka AG Ruris iz Buzeta dobila je potporu od 561,3 tisuće kuna za rekonstrukciju postojeće stambene građevine u kuću za odmor s bazenom, navode iz Agencije.

(Hina)



Pisane vijesti