Ilok: Predstavljeno idejno prostorno rješenje razvoja kontinentalnog turizma

Slika /arhiva/hoteldunavilok.jpg

U iločkom hotelu "Dunav" danas je predstavljeno idejno prostorno rješenje razvoja kontinentalnog turizma grada Iloka u kojem su kao strateške odrednice turističkog razvoja tog područja navedeni vinski, kulturni i rekreativni turizam.

Prema podacima koje je iznio direktor iločke Turističke zajednice Ivica Miličević, godine 2006. u tom je gradu ostvareno oko 3500 turističkih noćenja, što je 2300 više nego 2005.

"Taj podatak još je važniji ako znamo da je tih 3500 noćenja ostvareno na samo 70-ak turističkih postelja", rekao je Miličević, dodajući kako procjenjuje da je iločku srednjovjekovnu gradsku jezgru prošle godine, tijekom jednodnevnog boravka, posjetilo oko 17.000 turista.

Na predstavljanju idejnoga prostornog rješenja bili su ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Petar Čobanković, iločki gradonačelnik Ivan Plazonić, predstavnici općina Lovasa, Tovarnika, Tompojevaca i Nijemaca, te Fonda za obnovu i razvoj Vukovara, Hrvatske gospodarske komore iz Vukovara i Turističke zajednice Iloka.

Direktor turističke zajednice Ivica Miličević je rekao kako im je želja u Iloku zadržati turiste barem tri dana. Dodao je da idejnim rješenjem nije obuhvaćeno samo područje Iloka, nego i susjednih srijemskih općina Lovasa, Tovarnika, Nijemaca i Tompojevaca, te Vukovara.

Također je rekao da je grad Ilok, u suradnji s općinama Lovasom, Tovarnikom, Nijemcima i Tompojevcima, Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka nedavno kandidirao projekt "Putovima baštine Srijema" prvi projekt utemeljen na danas predstavljenom idejnom prostornom rješenju kontinentalnog turizma grada Iloka kojemu je svrha oblikovati Srijem kao jedinstveni turistički brend.

Središnji oslonac razvitka turizma na iločkome području, kako je rečeno, čini srednjovjekovna gradska jezgra na koju se, uz turističke sadržaje, vežu kulinarska i ugostiteljska ponuda mnogih vinskih podruma, Dunav, biciklizam, mogućnosti ribolova i lova, te posjeti srednjovjekovnim sakralnim spomenicima i svetištima u Iloku, Bapskoj i Šaregradu.



Pisane vijesti