II. ZAGREB TOURFILM FESTIVAL

Slika /arhiva/II-zgb-tourfilmF.jpg

U organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba i Balduči filma,  pod  pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića te od ove godine i pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, u Zagrebu u prostorijama Muzeja Mimara, od 3. do 5. srpnja 2013. godine, održat će se drugi ZAGREB TOURFILM FESTIVAL - međunarodni festival turističkog filma.

ZAGREB TOURFILM FESTIVAL je od ove godine punopravni član CIFFTe – Međunarodnog udruženja turističkih filmskih festivala, čiji su članovi Varšava, Los Angeles, New York, Berlin, Riga, Karlovy Vary, Barcelos, Cannes, Veliky Novogrod, Beč i drugi, a samo udruženje je podržano od UNWTO-a (World Tourism Organization), ETC-a (European Travel Commission), PATA-e (Pacific Tourist Organization) i CTO (Caribbean Tourism).

Publika će na festivalu moći uživati u najboljim turističkim filmovima svijeta. U konkurenciju je stiglo više od 300 filmova iz 56 zemalja svijeta. Peteročlani stručni žiri, koji radi na odabiru najboljih filmova, čine relevantni domaći i europski stručnjaci: Lela Krstevska, predsjednicu žirija - predsjednica komore za turizam Makedonije, Ewa Kotus, direktorica festivala iz Poljske, Lordan Zafranović, hrvatski redatelj, Goranka Greif Soro, vrsna montažerka, skript supervizor, redateljica i Bernardin Modrić, redatelj iz Rijeke, višestruko nagrađivani autor turističkih filmova. Direktorica festivala je Spomenka Saraga, filmska producentica, koja se više od trideset godina bavi snimanjem isključivo turističkih filmova od kojih su mnogi osvojili nagrade na festivalima diljem svijeta i članica je međunarodnih žirija na festivalima  u svijetu.

Uz filmski program pripremljen je i raznovrsni popratni program za goste festivala. Za vrijeme trajanja trodnevnog festivala održat će se i okrugli stol “Kako kroz vina promovirati destinaciju” i tom prilikom prikazat ćemo filmove iz Španjolske, Makedonije i Francuske koji kroz vino promoviraju zemlju. Bit će organizirani izleti, prezentacije turističke ponude Zagreba i Varaždina, Međimurske županije a bit će organizirani i razgovori i druženje s autorima filmova.  
 



Najave