Hvar turistički popunjen bolje od očekivanja

Slika 20.7.2009
S obzirom na trenutnu dobru popunjenost smještajnih kapaciteta, te boljih od očekivanih polugodišnjih rezultata s tek minus 2 posto noćenja u odnosu na isto razdoblje prošle godine, u gradu Hvaru na istoimenom otoku vjeruju kako će se i u nastavku sezone zadržati dobar trend, doznaje se od predsjednice Turističke zajednice grada Hvara Vinkice Karković Colombo.

Procjenjujući da će i u kolovozu imati dobre, možda i bolje rezultate nego u srpnju, Karković Colombo napominje da za glavni, ljetni dio sezone ne očekuju velike minuse nego slične onima kao i za prvih šest mjeseci ove godine, od dva do pet posto u fizičkom turističkom prometu (dolasci, noćenja).

Za hotelski smještaj je kazala da je dobro popunjen, ističući pritom Hotel Amforu iz sastava Sunčanog Hvara, koji je u ovu sezonu ušao s nešto nižim cijenama nego lani.

Privatni smještaj također dobro ide, ali je u njemu sredinom srpnja bilo nešto manje registriranih turista nego prošle godine, što pojašnjava lošim prijavljivanjem.

Sve u svemu ističe da u Hvaru turista ima, ma kako neki tvrdili da je 'pusto', kao i da troše u skladu sa svojim mogućnostima, te da nije točno da je Hvar izrazito i samo skupa destinacija jer pruža različitu ponudu i mogućnosti za 'svačiji džep'.

Za marine, posebno onu na Palmižani, kazala je da bilježe nešto manje prometa nego lani, dok je u lukama promet dobar. (Hina)


Pisane vijesti