HTZ: poziv za marketinške suradnje sa strateškim partnerima

Slika /1_A_fotke_vijesti/231005_s_htz.jpeg

Uskoro i natječaj za izbor direktora Predstavništva HTZ-a u Londonu
Danas je održana 27. sjednica Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice na kojoj su članovi Vijeća, između ostalog, usvojili odluku o raspisivanju Poziva za iskaz interesa za provedbu marketinške suradnje sa strateškim partnerima 2024.-2027. Riječ je o programu koji se odnosi na suradnje s turoperatorima koji nude organizirane programe za Hrvatsku te s prijevoznicima koji prometuju prema hrvatskim destinacijama u zračnom, autobusnom, željezničkom ili brodskom prijevozu te koji uvode nove ili pojačavaju postojeće programe.

„Ovu godinu je obilježio oporavak turizma, kako u Europi, tako i na dalekim tržištima. Upravo zato intenzivno planiramo promotivne aktivnosti za predstojeće razdoblje, kao i za 2024. godinu. Pritom je osobito važna suradnja sa strateškim partnerima koji uključuju i avioprijevoznike i turoperatore što će doprinijeti dostupnosti i vidljivosti Hrvatske i izvan glavnog dijela turističke godine. U sljedećoj godini pojačat ćemo fokus na kvalitetnu cjelogodišnju ponudu, u skladu sa strateškim ciljevima hrvatskog turizma“, poručila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

„Želimo nastavak vrlo uspješne suradnje s najvažnijim partnerima na emitivnim tržištima iz turističke industrije jer na taj način aktivno promoviramo hrvatsku turističku ponudu te privlačimo ciljane inozemne goste. Suradnjom sa strateškim partnerima također podižemo svijest o hrvatskom turističkom brendu na najvažnijim tržištima, posebice kroz provedbu zajedničkih kampanja koje su i predmet ovog poziva“, izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.
 
Na sjednici su članovi vijeća usvojili Izmjene te dopune Godišnjeg programa rada za 2023. godinu, odnosno Operativnog plana GPR-a i to zbog očekivanog povećanja prihoda od 8,1 posto u odnosu na plan, zbog čega je Hrvatska turistička zajednica sukladno zakonu dužna donijeti navedene izmjene i dopune. Riječ je o povećanim prihodima od turističke pristojbe, turističke članarine i ostalih izvora prihoda koji će se namijeniti za oglašavanje, odnosno dodatne marketinške i promotivne aktivnosti do kraja ove i početka 2024. godine u cilju vidljivosti i kontinuirane prisutnosti na međunarodnom turističkom tržištu.
 
Također, s obzirom na upražnjeno mjesto direktora Predstavništva HTZ-a u Londonu, a nakon iznenadnog odlaska novoizabranog direktora, članovi Vijeća usvojili su i odluku o raspisivanju Javnog natječaja za radno mjesto direktora/ice ureda u Velikoj Britaniji sa sjedištem u Londonu.
 
Dodajmo i to kako su članovi Turističkog vijeća usvojili određene izmjene i dopune Pravilnika o radu za zaposlene u predstavništvima i ispostavama u inozemstvu, a temeljem zamolbe je TZ grada Rijeke odobreno članstvo u međunarodnoj organizaciji Aromas Itinerarium Salutis (AIS). Riječ je o neprofitnoj organizaciji sa sjedištem u Valenciji koja je osnovana s ciljem očuvanja materijalne i nematerijalne baštine povijesnih ljekarni i ljekovitih vrtova i to kroz kreiranje rute koja će biti kandidirana za certifikat Kulturne rute Vijeća Europe. 

Priopćenja