HTZ nagradila dječje radove u akciji „Volim Hrvatsku“ s temom "Zeleno i plavo srce Hrvatske"

Slika /arhiva/A-090702-L36w.jpg
Hrvatska turistička zajednica (HTZ) dodijelila je danas nagrade i pohvale u kategoriji likovnih radova učenika/djece škola i vrtića u akciji „Volim Hrvatsku“ s temom“ Zeleno i plavo srce Hrvatske“, čiji je cilj da se od najranijih dana prepozna važnost očuvanja i zaštite prirode i okoliša.

Te su nagrade ove godine djeci uručene desetu godinu za redom, a na svečanosti u zagrebačkom sjedištu Hrvatskog državnog arhiva okupila su se djeca s roditeljima te njihovi učitelji i odgajatelji iz šest dječjih vrtića te osam osnovnih škola širom Hrvatske.

Nagrade i pohvale ukupno je dobilo 26-oro djece vrtićkog uzrasta za svoje likovne radove, dok je 18-oro osnovnoškolaca nagrade i pohvale dobilo za likovne i literarne radove.

Prilikom dodjele nagrada direktor Glavnog ureda HTZ-a Niko Bulić kazao je da je to dio aktivnosti HTZ-ove akcije "Volim Hrvatsku" namijenjene najmlađem uzrastu, koji su i ove godine odlično reagirali.

Pojasnio je da su najbolji radovi odabrani temeljem prijava na natječaj HTZ-a, dok je više od 60 likovnih i literarnih dječjih radova pristiglih na natječaj objavljeno u posebnoj knjižici "Djeca crtaju i pišu Hrvatsku", u kojoj je uvodnu riječ napisao ministar turizma Damir Bajs.

Obraćajući se školarcima i djeci u vrtićima, Bajs je pohvalio brojnost sudionika natječaja, naglasivši kako će ovogodišnja knjižica „Djeca crtaju i pišu Hrvatsku“ ostati kao uspomena sudionicima, ali i podsjetnik starijima na to kako dječje oči gledaju svoj zavičaj, krajolike i ljude.

Po završetku svečane dodjele, za nagrađene je organiziran stručni obilazak grada Zagreba.












 


Pisane vijesti