ACI očekuje dobru sezonu

Slika 1.7.2009
Direktor ACI-ja Anto Violić na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli, održanoj u povodu 26. obljetnice ovog društva, ustvrdio kako ovogodišnja nautička sezona neće biti gora od proteklih.

Po njegovim riječima nakon deset godina stagnacije i krize, zadnje tri godine društvo je završilo u dobitku, uz istovremenu veliku investiciju od 117 milijuna kuna u kapacitete diljem obale.

Nakon kadrovskog restrukturiranja danas je u 21 marini diljem Jadrana zaposleno 400-injak djelatnika. U Pulu i Pomer, gdje je rekonstrukcija pontona i lukobrana pri kraju, ove je sezone uloženo 21 milijun kuna, kazao je Violić.

Dodao je kako sve ove investicije ACI radi bez ikakvog zaduživanja već isključivo iz vlastitih sredstava čime je ova tvrtka, kako je rekao, postala poželjan partner svim poslovnim kompanijama.

Govoreći o turističkom prometu u marinama u prvih pet mjeseci ove godine Violić je naveo kako je ACI poslovao na prošlogodišnjoj razini s time da je u nekim marinama promet bio i veći za dva posto.

U petogodišnjem planu je izgradnja tri veće marine, na srednjem, sjevernom te južnom dijelu Jadranu, koje bi prema strategiji resornog Ministarstva bile u blizini zračnih luka, kazao je Violić. (Hina)


Pisane vijesti