HTZ: Javni poziv za kandidiranje destinacija za dodjelu oznake „PPS destinacija“ u 2015. godini

Slika /arhiva/HTZlogo.jpg

Hrvatska turistička zajednica je na svojim Internet stranicama objavila Javni poziv za kandidiranje destinacija za dodjelu oznake „PPS destinacija“ u 2015. godini, otvoren do 1. travnja 2015. godine. Također, objavljena su i nova Pravila za dodjelu oznake PPS destinacija, kao i izmjene Pravila za osnivanje i djelovanje  nacionalnog „PPS KLUBA“.

Predmet Javnog poziva je izbor destinacija za dodjelu oznake „PPS destinacija“ u 2015. godini, ali i potvrda PPS destinacija izabranih u PPS pilot projektu u 2014. godini. Oznaka „PPS destinacija“ dodjeljuje se s ciljem poticanja razvoja atraktivne i konkurentne destinacijske ponude s dodanom vrijednošću u razdoblju pred i posezone te uspješne tržišne komunikacije koja može pridonijeti boljoj vidljivosti i vrijednosnoj percepciji Hrvatske kao destinacije koja ima atraktivnu ponudu tijekom cijele sezone. Oznaka „PPS destinacija“ dodjeljuje se na razdoblje od tri godine i može se na zahtjev nadležne turističke zajednice produžiti za naredno trogodišnje razdoblje.

„Produljenje sezone jedan je od glavnih strateških ciljeva Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma. Snažna i atraktivna ponuda tijekom cijele godine ključna je za cjelokupni hrvatski turistički sektor i zato je posebno važno što u PPS projektu sudjeluju sve razine i subjekti. Hrvatska tijekom glavnih ljetnih mjeseci ima dobro popunjene kapacitete čime su periodi pred i posezone ona razdoblja godine u kojima imamo najviše prostora za napredak“, rekao je direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić, dodavši kako se rezultati pilot projekta pokrenutog prošle godine već mogu vidjeti kroz odličan turistički promet ostvaren u prva dva mjeseca 2015. godine.

Rok za podnošenje kandidatura destinacija za dodjelu oznake je 1. travnja 2015. godine, a turističke zajednice se poziva da prouče nova Pravila i tekst Javnog poziva kako bi mogle uspješno kandidirati nove destinacije koje ispunjavaju uvjete za dodjelu oznake.



Pisane vijesti