HRVATSKI TURISTIČKI DAN U MOSKVI

Slika /arhiva/HTZlogo.jpg

U Moskvi će se u organizaciji Hrvatske turističke zajednice, tradicionalno 18. siječnja 2011. godine, održati manifestacija „Hrvatski turistički dan“.

„Hrvatski turistički dan“ obuhvaća tiskovnu konferenciju s početkom u 12:00 sati, a nakon toga uslijedit će radni sastanak ruskih i hrvatskih turističkih djelatnika. Dat će se analiza protekle turističke sezone i prezentirati novosti iz turističke ponude, a ujedno će biti i prigoda da hrvatski hotelijeri i turističke agencije prošire svoje poslovne kontakte i ostvare što bolju suradnju s ruskim partnerima. Svakako je u prvom planu napor da se što veći broj ruskih organizatora putovanja uključi u poslovanje s hrvatskim partnerima te da priprema programa putovanja bude što kvalitetnije podržana.

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Moskvi će i dalje animirati cjelokupnu turističku privredu u Hrvatskoj u pogledu aktivnog pristupa tržištu Rusije. Osim toga za 2011. godinu planiraju se i dalje promidžbene aktivnosti na ruskom tržištu u nadi da će se turistički promet i nadalje kretati uzlaznom putanjom, kao što je to bio slučaj i ove, vrlo uspješne turističke godine.

Prema podacima sustava turističkih zajednica, prošle je godine Hrvatsku posjetilo 173.256 ruskih turista (31 % više nego lani) koji su ostvarili 1.473.071 noćenja što je 34 % više nego u 2009. godini.

Program aktivnosti tijekom „Hrvatskog turističkog dana“, nastavit će se u večernjim satima, gdje će se s početkom u 19:30 sati u prostoru hotela Crown Plaza upriličiti Hrvatska večer na koju su pozvani partneri koji svakodnevno rade na promidžbi Hrvatske kao poželjnog turističkog odredišta - predstavnici ruskih turoperatora i agenata, medija i diplomacije.

Najave