Hrvatski turistički dan u Ljubljani

Slika /arhiva/120329-ljublj1.jpg

U Ljubljani se danas u organizaciji Hrvatske turističke zajednice održava Hrvatski turistički dan. U prijepodnevnim satima je u Predstavništvu Hrvatske turističke zajednice u Ljubljani održana tiskovna konferencija o hrvatskom turizmu. Konferenciju su održali Niko Bulić, v. d. direktora Glavnog ureda HTZ-a, te Goran Blažić, direktor Predstavništva HTZ-a u Ljubljani.   U okviru konferencije za tisak Niko Bulić je održao i prezentaciju za predstavnike medija, turoperatora i turističkih agenata, tijekom koje je predstavio rezultate i trenutno stanje prodaje na slovenskom tržištu, realizirane i planirane aktivnosti HTZ-a u Sloveniji, investicije u turizmu za 2012. godinu, te novosti u turističkoj ponudi Hrvatske.

Gost tiskovne konferencije bila je hrvatska čelistica Ana Rucner koja je predstavila promidžbeni film Hrvatske turističke zajednice „Oda radosti“. Podsjetimo, promidžbeni film „Oda radosti“ je nedavno, u kategoriji turističkih filmova, osvojio prestižnu nagradu Turistički Oskar „Das goldene Stadttor“ na Međunarodnom festivalu turističkog filma održanom u sklopu turističkog sajma ITB u Berlinu.

U okviru Hrvatskog turističkog dana, u Cankarjevom domu održan je koncert kvarteta Rucner, Ane Rucner i Valentine Fijačko. Večeri posvećenoj hrvatskom turizmu nazočilo je više od 450 uzvanika, među kojima i veleposlanik Republike Hrvatske u Sloveniji Svjetlan Berković, v.d. direktora Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić te počasni konzul i predsjednik društva hrvatsko-slovenskog prijateljstva Božo Dimnik. Nakon pozdravnih riječi v.d. direktora Glavnog ureda HTZ-a Nike Bulića te direktora Predstavništva HTZ-a u Sloveniji Gorana Blažića uslijedio je nastup hrvatskim umjetnika koji su svojim sviračkim umijećem iskusnih i strastvenih profesionalaca oduševili uvažene goste, uzvanike iz javnog i društvenog života, novinare, suradnike iz turizma i brojne prijatelje Hrvatske.

Slovensko tržište i dalje je izuzetno stabilno što je i vidljivo po prošloj godini kada je ostvareno 7.397.389 noćenja što je 12% više nego u 2010. godini te 1.174.580 dolazaka, 12% više nego u istom razdoblju.



Pisane vijesti