Potpora kampanji „Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš“

Slika /arhiva/zelena-cistka.jpg

Ministarstvo turizma podržalo je kampanju udruge Žmergo pod nazivom „Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš“, usmjerenu na podizanje svijesti građana Hrvatske o važnosti osobne brige za okoliš. Kampanja je dio globalnog pokreta 'Let’s do it world!' za koju je dosada interes pokazan u 40 zemalja. U okviru ove potpore, Ministarstvo turizma će pozvati organizacije, tvrtke i udruge koje djeluju u turizmu da se uključe u kampanju, te akcije okupljanja volontera u zajedničkom poslu čišćenja okoliša 21. travnja 2012. godine.

Gomilanje smeća je veliki problem današnjice koji direktno utječe na kvalitetu življenja ljudi, ali i situaciju u okolišu. Promjena navika, svakog pojedinca, ali i organizacija, poduzeća i institucija, jedini je način da se očuvaju prirodne ljepote i dobra te osigura ljepša i zdravija budućnost.kojemu je cilj podizanje svijesti građana Hrvatske i njihovom odnosu prema okolišu.

Sličnu akciju provodi i Hrvatska turistička zajednica, kojoj je ministar turizma predsjednik, a riječ je o ekološko-edukativnom projektu „Volim Hrvatsku“, koji se sastoji od niza aktivnosti usmjerenih na uređenje i oplemenjivanje turističkih odredišta i okoliša, edukaciju djece predškolskog uzrasta te potpore obilježavanja svih dana vezanih za očuvanje okoliša.



Pisane vijesti