HRVATSKI TURISTIČKI DAN U BRUXELLESU

Slika /arhiva/HTZlogo.jpg

Nakon uspješnih i zapaženih Hrvatskih turističkih dana održanih u proteklom razdoblju u u Moskvi, Tokiju, Tel Avivu i Istanbulu, predstoje predstavljanja u Bruxelles-u i Pragu.

U prestižnoj briselskoj dvorani Albert Hall, koja se nalazi u neposrednoj blizini europske četvrti, 17. ožujka 2011. godine tradicionalno se održava Hrvatski turistički dan, posebna prezentacija hrvatske kulture i turizma u glavnom gradu Europe.

Hrvatski turistički dan obuhvaća konferenciju za tisak s početkom u 18:00 sati u okviru koje će direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, Niko Bulić predstaviti medijima hrvatske ljepote i prednosti Hrvatske kroz prezentaciju najljepših motiva hrvatskih turističkih odredišta i manifestacija. U svojoj prezentaciji osim općih informacija o Hrvatskoj, kulturnim i prirodnim ljepotama Hrvatske, eno-gastronomskoj ponudi izvijestit će o ostvarenom turističkom prometu s belgijskog tržišta u protekloj godini.

U promidžbi za 2011. godinu posebno se ističe pozicioniranje Hrvatske kao kvalitetnog odredišta životnog stila, visoke ekološke očuvanosti, te jedne od vodećih turističkih zemalja na Sredozemlju koja je i buduća 28. članica Europske unije. Tome će svakako pridonijeti i akcija koju će ECTAA (European Travel Agents and touroperators – Europsko udruženje turističkih agenata i turoperatora) provoditi u sklopu svojih aktivnosti od 1. travnja 2011. do 31. ožujka 2012. godine, te će Hrvatsku preporučivati svojim članicama i medijima kao poželjno turističko odredište. 

Nakon tiskovne konferencije, u 19:30 sati uslijedit će svečana večera za turoperatore i agente, predstavnike medija, djelatnike i dužnosnike EU i NATO-a te predstavnike diplomatskog zbora u Belgiji, na kojoj će se Hrvatska predstaviti okusom i zvukom. Naime, hrvatski kuhari pripremit će najraznovrsnija hrvatska jela, koja će pratiti poznata hrvatska vina i glazba. Organizator manifestacije je Hrvatska turistička zajednica u suradnji s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Kraljevini Belgiji.

S belgijskog tržišta u 2010. godini ostvareno je 103.341 dolazaka, što je 10 posto više nego u 2009. godini, te 545.342 noćenja, što je 7 posto više nego u 2009. godini.



Najave