Hrvatski startup nadopunio turističku ponudu grada Graza

Slika /AA_2018_b-fotke/logos/SightRun.JPG

Hrvatski startup SightRun sa svojom je besplatnom aplikacijom za trčanje i turističko razgledanje nadopunio turističku ponudu austrijskog Graza, izvijestili su u utorak iz tog startupa nakon predstavljanja u Grazu, uz koji su u toj aplikaciji još i Zagreb, Rovinj, Opatija i Muenchen. "Aplikacija SightRun povezuje trčanje i turističko razgledavanje, a koristi GPS sustav mobilnog telefona za aktivaciju audio zapisa, a u Grazu je predstavljena i uvrštena u ponudu uz potporu društva Energie Steiermark i Graz Tourismus", ističe suosnivačica tog startupa Sandra Bortek. "Aplikacijom SightRun razgledavanje grada podigli smo na novu razinu i pomažemo im da postanu runner friendly", poručila je Bortek, dodajući da je to jedno od tzv. smart city rješenja, koja nove generacija putnika trebaju i traže.

Bortek podsjeća da je do suradnje s Grazom došlo jer je SightRun bio jedan od pobjednika 'boot campa' Next inkubatora, inovacijskog laboratorija Energie Steiermarka, čime je dobio priliku raditi na daljnjem razvoju aplikacije uz podršku stručnog tima.

"Čak i energetska kompanija mora napraviti digitalnu transformaciju i ne može više počivati i oslanjati se isključivo na svoje prethodno poslovanje, a pogotovo ako želi ostati kompetitivna i orijentirana budućnosti. Digitalne prednosti i nove tehnologije otvaraju bogat i zanimljiv potencijal različitih poslovnih modela. Zato smo prije tri godine i pokrenuli inkubator orijentirajući se startup projektima. Trenutno smo u potrazi za IoT poslovnim modelima, a natječaj je otvoren do kraja svibnja", poručio je na predstavljanju hrvatske aplikacije u Grazu predsjednik Uprave Energie Steiermarka Christian Purrer.

Direktor turističke zajednice Graza Dieter Hardt-Stremayr istaknuo je zadovoljstvo što i taj grad ima takvo nešto u ponudi, jer je i u Grazu sve više posjetitelja, od kojih najviše poslovnih, koji vole tijekom boravka u gradu biti aktivni i ne žele se odreći svoje dnevne trkačke rutine.

"Uz ovu aplikaciju dostupna im je unaprijed pripremljena trkačka ruta, a usput doznaju i zanimljivosti o gradu, što su već dobro prihvatili", istaknuo je. (Hina)

Ostale vijesti