Hrvatski Jadran najčišće more Mediterana

Slika /arhiva/Croatia026Brela.jpg

Hrvatski Jadran proglašen je najčišćim morem na Mediteranu, službeno je objavljena informacija iz Berlina u subotu 12. ožujka 2005. godine za trajanja najveće svjetske burze turizma ITB, koja završava 15. ožujka.

Hrvatska je godinama u samomo vrhu po čistoći mora, ali ovo su dosad najbolji rezultati, naglasio je na konferenciji za novinare Max Stich, potpredsjednik ADAC-a, njemačkog automobilskog kluba s 14 milijuna članova. Do ovih rezultata došlo se višekratnim i pedantnim uzorkovanjem mora od strane komisije ADAC-a, koja je ispitivala more na gotovo 900 kontrolnih točaka, od čega je gotovo 98 posto njih dobilo oodličnu ocjenu glede čistoće i kakvoće. Rezultati ispitivanja bit će objavljeni u proljetnom broju glasila ADAC-a «Motorwelt».

Istoga dana, po objavi rezultata ADAC-ova istraživanja, državni tajnik za turizam Zdenko Mičić i potpredsjednik ADAC-a Max Stich, potpisali su ugovor o ispitivanju kakvoće mora i ocjene njegove kvalitete za ovu godinu. Državni tajnik za turizam Zdenko Mičić naglasio je da priznanje o čistom moru znači reklamu poput one američkog izdavača turističkih vodiča »Lonely Planet«, koji je Hrvatsku proglasio najboljom destinacijom za ovu godinu.



Pisane vijesti