Hrvatski enogastro časopis Iće&Piće treći najbolji na svijetu

Slika /arhiva/iceipice-L.jpg

Francuski enogastro časopis Gourmand, jedan od najpoznatijih te vrste u svijetu, proglasio je hrvatski specijalizirani časopis za kulturu stola Iće&Piće trećim najboljim na svijetu dodijelivši mu istoimenu nagradu Gourmand 2011, doznaje se od vlasnika i izdavača Ića&Pića Damira Fabijanića.

Nagrada je časopisu Iće&Piće uručena prošli tjedan u Parizu u sklopu manifestacije "Gourmand World Cookbook Awards" održane tijekom pariškog sajma kulinarskih knjiga "Paris Cookbook Fair" koji se održavao od 7. do 11. ožujka.

Boljim od hrvatskog bili su, kako navodi Fabijanić, američki časopis "Lucky Peach" te austrijsko-njemački "Falstaff" koji su na prvom odnosno drugom mjestu, dok je vrijedan rezultat ostvario i splitski pisac Srećko Lorger čija je knjiga "Sve je to jena kužina" proglašena četvrtom na svijetu u svojoj kategoriji.

Časopis Iće&Piće izlazi od 2007. svaka dva mjeseca, izdaje ga istoimeni nakladnik iz Zagreba (Iće&Piće d.o.o.), a naklada mu se kreće od 15 do 17 tisuća primjeraka.

Od toga se, kako ističu iz tog časopisa, oko 10 tisuća primjeraka šalje na različite adrese hotelskih kuća, restorana, tvrtki, institucija i drugih, a oko pet tisuća je u slobodnoj prodaji.

Osim Hrvatske nalaze se i na slovenskom tržištu, a u svakom broju imaju i tematske stranice na engleskom jeziku o tradicijskoj kuhinji i portrete vinara. (Hina)



Pisane vijesti