Hrvatski dan u Bratislavi

Slika /arhiva/Bratislava.jpg

Hrvatski turistički dan održava se 19. travnja u hotelu Kyev u Bratislavi, a predstavljanje hrvatske turističke ponude počet će konferencijom za novinare pomoćnika direktora Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Mile Sršena.

Na tiskovnoj konferenciji će se predstavnicima medija i slovačkim turističkim djelatnicima predstaviti novosti iz hrvatske turističke ponude kao i novi promidžbeni materijali u izdanju HTZ-a.

Neposredno prije početka tradicionalne hrvatske večeri, u predvorju hotela „Kyev“ upriličit će se prezentacija proizvoda tvrtke „Kraš“ budući da se njihovi proizvodi najviše izvoze na slovačko tržište. Tijekom večeri bit će prikazan turistički film „Hrvatska – domovina Marka Pola“, a u glazbenom dijelu programa sudjeluju Tereza Kesovija i Trio Krilanović te klapa „Maestral“, dok će tradicionalna hrvatska jela spravljati tim kuhara iz Hrvatske.

Zavod za statistiku Slovačke objavio je podatak da je 22% slovačkih turista u 2006. godini putovalo na godišnji odmor u inozemstvo, a vodeće su zemlje Hrvatska 30,1%, Grčka 12,8% i Bugarska 10,4%.

„Hrvatska se nalazi na prvom mjestu ljetnih destinacija koje su lani posjetili Slovaci, a u 2006. je svaka treća obitelj putovala upravo na hrvatski Jadran“, izjavila je Fedorova, direktorica SATUR-a, najveće putničke agencije u Slovačkoj.

Povećanje interesa za odmorom u Hrvatskoj zabilježili su turoperatori i putničke agencije na ovogodišnjim turističkim sajmovima u Bratislavi i Košicama održanim u siječnju ove godine.


 



Pisane vijesti