Hrvatska zemlja partner ovogodišnjeg turističkog sajma u Antwerpenu

Slika /arhiva/antwerpen-ww.jpg

Hrvatska će biti zemlja partner ovogodišnjeg Međunarodnog turističkog sajma u Antwerpenu, najvećeg i najstarijeg turističkog sajma u Belgiji, najavili su predstavnici organizatora sajma i predstavnici Ureda Hrvatske turističke zajednice u Bruxellesu na konferenciji za novinare održanoj u četvrtak u Antwerpenu.

Turistički sajam u Antwerpenu održat će se od 26. do 31. siječnja, a taj sajam prosječno posjeti oko 120.000 posjetitelja.

Predstavnik bruxelleskog Ureda Hrvatske turističke zajednice Nic Peeters na konferenciji je, pred oko četrdesetak belgijskih turističkih novinara, održao opsežno izlaganje o hrvatskim turističkim adutima.

Posebni naglasak pritom je stavio na bogatstvo kulturnog nasljeđa, prirodne ljepote i gastronomiju.

Na konferenciji je također najavljeno da će se na dan otvaranja sajma na hrvatskom štandu moći kušati hrvatski specijaliteti poput kulena, pršuta i vina. Posjetitelji će također moći uživati u hrvatskim klapskim pjesmama.

Belgija je za Hrvatsku vrlo zanimljivo turističko tržište iz koje se iz godine u godinu povećava broj turista. Tako je u razdoblju između 2001. i 2005. broj belgijskih turista koji su posjetili Hrvatsku više nego udvostručen. Godine 2001. bilo je 42.000 turista iz Belgije, a 2005. preko 91.000 Belgijanaca.

Prema posljednjim podatcima Državnog zavoda za statistiku, Hrvatsku je u jedanaest mjeseci prošle godine posjetilo 91.624 gostiju iz Belgije, a oni su ostvarili više od 471 tisuću noćenja. (Hina)



Pisane vijesti