Hrvatska - zemlja partner na sajmu turizma u Beogradu

Slika /arhiva/HTZlogo.jpg

Hrvatska će na ovogodišnjem 33. Međunarodnom sajmu turizma (ITTFA) u Beogradu, koji će se održati od 24. do 27. veljače 2011. godine, sudjelovati kao zemlja partner te posebno biti predstavljena kao turističko odredište.

Prema najavama organizatora na sajmu će sudjelovati 885 izlagača iz 43 zemlje. Na hrvatskom će štandu od 220m², pored opće hrvatske turističke ponude, nastupiti i suizlagači Katarina Line, Valalta Rovinj, Arenaturist, TZ Mali Lošinj, Uniline, TZG Opatija, TZO Krka, Novasol, klaster središnje Hrvatske, Milenij Hoteli Opatija, TZG Makarska, Obiteljski mali hoteli te Vienna International Hotels.

Prošle je godine Hrvatsku posjetilo gotovo 90 tisuća turista iz Srbije što je 1,9 % više nego u 2009. godini, a ostvarili su više od 481 tisuću noćenja što je 3,2 % manje nego u 2009 godini. Želimo da snažnija nazočnost ove godine i poslovna radionica koju ćemo imati na beogradskom sajmu turizma, organizirana u suradnji sa srbijanskim partnerima, omogući daljnji rast, istaknuo je Niko Bulić, direktor Glavong ureda HTZ-a, na konferenciji za novinare 11. veljače 2011. godine u Beogradu, dodavši kako se u vremenu koje dolazi očekuje znatan rast turističkih rezultata iz Srbije prema Hrvatskoj i iz Hrvatske prema Srbiji.

Poslovna radionica hrvatskih i partnera iz Srbije održat će se 23. veljače 2011. godine u hotelu Hyatt Regency Beograd, nakon čega će se sudionici okupiti na prigodnoj večeri.

Pisane vijesti