HRVATSKA VEČER U LJUBLJANI

Slika /arhiva/HTZlogo.jpg

U Ljubljani se u srijedu, 14. travnja 2010. godine, u Cankarjevu domu, s početkom u 19 sati, održava već tradicionalna »Hrvatska večer« u organizaciji Hrvatske turističke zajednice i predstavništva u Sloveniji.

Hrvatska turistička zajednica na ovaj događaj poziva sve partnere koji svakodnevno rade na promidžbi Hrvatske kao poželjnog turističkog odredišta - predstavnike slovenskih turoperatora i agenata, medije, veleposlanika RH u Republici Sloveniji, počasne konzule, strane veleposlanike akreditirane u Ljubljani, gradonačelnika Ljubljane, te ugledne predstavnike ljubljanske i slovenske društvene elite.

U ime domaćina pozdravne riječi će uputiti direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić, te direktor Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Sloveniji Goran Blažić.

Budući da je jedan od ciljeva marketinške politike Hrvatske turističke zajednice u 2010. godini i pojačana aktivnost na afirmaciji proizvoda vina i gastronomije, na ovoj će manifestaciji biti predstavljene neke od najuspješnijih sorti vina poput graševine, malvazije, plavca kao i ostale važne sorte. Pokriveni su svi stilovi, od svježih i živahnih Žlahtina sa otoka Krka, preko „trendy“ malvazija, punih i moćnih plavaca iz južne Dalmacije do slatkih predikata sa kontinenta.

Također, u predvorju dvorane posjetitelji će osim hrvatskih vina imati priliku uživati u izboru hrvatskih gastronomskih delicija.

Posebno će biti predstavljeni promidžbeni materijali i turistička ponuda hrvatskih turističkih regija, i to Kvarnera, Istre i Zadra, a bit će upriličen i koncert Sandre Bagarić i Martine Tomčić uz klavirsku pratnju Darka Domitrovića te klapu Maestral.

Ova prezentacija Hrvatske pridonijet će zasigurno jačanju ugleda Hrvatske i upoznavanju turističkih regija Kvarnera, Istre i Zadra kao poželjnih i lako dostupnih odredišta za odmor.


Najave