HRVATSKA VEČER U BUDIMPEŠTI

Slika /arhiva/Kvarner-v-logo.jpg

U organizaciji Hrvatske turističke zajednice, 14. travnja 2010. godine u kompleksu Citadella s početkom u 19 sati održat će se tradicionalna „Hrvatska večer“.

Organizator manifestacije je Hrvatska turistička zajednica i Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Budimpešti, u suradnji s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Mađarskoj, dok je Turistička zajednica Kvarnera nositelj glazbeno-scenskog programa na svečanoj večeri.

Nazočnima će se u ime organizatora obratiti direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Budimpešti, Marin Skenderović te direktorica Turističke zajednice Kvarnera Gordana Medved.

U prvom dijelu večeri, održat će se jazz koncert Elvis Stanić Group-a, a nakon degustacije vrhunskih hrvatskih vina uslijedit će večera uz izbor hrvatskih i kvarnerskih gastronomskih delicija i vina. Tijekom čitave večeri projicirat će se filmovi Kvarnera i subregija, a uzvanike će zabavljati kvarnerska Kumpanija Tramuntana.

Sljedećeg dana, Turistička zajednica Kvarnera priređuje po šesti put za redom road-show prezentaciju Kvarnera u Budimpešti i to u suradnji s Predstavništvom HTZ-a u Mađarskoj i s HGK Županijskom komorom Rijeka – Strukovnom udrugom obiteljski smještaj. Prezentacija se održava od 15.–17. travnja 2010. godine u prostoru gradske tržnice "Nagyvasarcsarnok", koju dnevno posjeti oko 20.000 ljudi.

Uz obilje promidžbenih materijala i degustaciju domaćih proizvoda, stručni informatori, izvorni govornici mađarskog jezika pružat će informacije posjetiteljima tržnice, a sve uz naglasak na blizinu naše turističke destinacije.

Turistička zajednica Kvarnera dodjeljuje novinarima i posjetiteljima nagradne boravke koje su omogućile tvrtke Jadranka kampovi iz Malog Lošinja (smještaj u autokampu Čikat), Naturist Camping Politin - Krk (smještaj u mobilnoj kućici), Liburnia Riviera Hoteli iz Opatije (smještaj u mobilnoj kućici u autokampu Medveja), Jadran d.d. Crikvenica (smještaj u autokampu Selce), Camping Ježevac, Krk (smještaj u autokampu), zatim Pansion Štanger Lovran (smještaj s polupansionom), Villa Andra, Jadranovo (smještaj u apartmanu) i TZM Jadranovo (2 večere) te Ronilački centar Kostrena (smještaj i probni zaron). U mađarskim medijima objavljene su brojne najave i reportaže o turističkoj ponudi Kvarnera i o samoj prezentaciji, a predstavnici medija pozvani su da posjete štand Kvarnera.

Mađarska je jedno od šest najvažnijih emitivnih turističkih tržišta koja zajedno ostvaruju čak 79 posato ukupnog turističkog prometa noćenja na Kvarneru, pri čemu je udio mađarskih gostiju gotovo 4,2 posto.


Najave