Hrvatska u svjetskom vodiču "Rough Guides" i na BBC-u

Slika /arhiva/Rough_Guides_000.jpg


Hrvatska je kao "vrhunsko turističko odredište" predstavljena u najnovijem specijalnom izdanju jednog od najpoznatijih svjetskih turističkih vodiča "Rough Guides", izvijestili su iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

Vodič "Rough Guides" objavio je povodom svojih 25 godina izlaženja ovih dana specijalno kolekcijsko izdanje "25 najboljih iskustava", od kojih se Hrvatska spominje u dva takva "iskustva".

Tako je u "25 najboljih iskustava - Europa" uključen tekst novinara Jonathana Bousfielda "Pridružite se putovima tartufa u Buzetu - Istra", a u "25 najboljih iskustava - istočna Europa" dva njegova teksta - "Istražite Dioklecijanovu palaču u Splitu" i "Vodič kroz urbani noćni život Zagreba".

Vodič Rough Guides izdaje istoimena nakladnička kuća iz Londona, a kako doznaju iz HTZ-a, specijalna kolekcijska izdanja su već rasprodana u Velikoj Britaniji i Sjevernoj Americi.

Iz HTZ-a su danas izvijestili i da je ekipa BBC WORLD-a u Hrvatskoj ovih dana završila snimanje reportaže za potrebe koje su obišli područje Kvarnera, Istre i Zagreba, a prikazivanje 30-minutne reportaže s tog putovanja očekuje se u srpnju. Hina



Pisane vijesti