Hrvatska turistička zajednica dodjeljuje nagradu Zlatna penkala

Slika /arhiva/HTZlogo.jpg

Nagradu Zlatna penkala Hrvatska turistička zajednica (HTZ) dodjeljuje sedmu godinu zaredom i to inozemnim turističkim novinarima za objavljeni materijal o Hrvatskoj na stranim tržištima za proteklu godinu.

Zlatna penkala dodjeljuje se u dvije kategorije: za najbolji tiskani materijal i za najbolju radio i TV emisiju

Kandidate za nagradu Zlatna penkala predlažu predstavništva i ispostave HTZ-a u svijetu. Za nagradu Zlatna penkala nominirano je ukupno 35 novinara, a svoju nazočnost na svečanoj dodjeli nagrada potvrdilo je 24 novinara.

Hrvatska turistička zajednica nagradom Zlatna penkala zahvalit će i ove godine novinarima na njihovom doprinosu u promidžbi hrvatskog turizma diljem svijeta.

Dvoje dobitnika Zlatne penkale dobivaju grand prix statuetu „Zlatna penkala“ i plaketu zahvalnicu, a svi nominirani manju statuetu „Zlatna penkala“ i plaketu zahvalnicu. Također, svi novinari na poklon dobivaju i pravu hrvatsku penkalu.

Ovogodišnji domaćin Zlatne penkale je Turistička zajednica Osječko–baranjske županije koja će ugostiti novinare iz cijelog svijeta. Također, novinari će posjetiti i Vukovarsko-srijemsku županiju.

U prigodnom programu koji traje od 2. do 5. lipnja 2011. godine, novinari će posjetiti Kopački rit, selo Karanac i razgledati Osijek.

Drugi dan boravka, 3. lipnja, predviđena je svečana dodjela nagrada u Podrumu Belje, a 4. lipnja posjet Iloku i Iločkim podrumima te Vukovaru. Boravak inozemnih novinara zaokružuje se posjetom Đakovu uz obilazak katedrale i Državne ergele lipicanaca.

Do sada je svečanost dodjele nagrada Zlatna penkala održana u Zagrebu, Splitu, Rovinju, Opatiji, Dubrovniku i Čakovcu.
 



Pisane vijesti