Hrvatska turistička ponuda predstavljena ljubiteljima automobila u Friedrichshafenu

Slika /arhiva/120502-Tuning_1.jpg

Tuning World Bodensee, sajam koji godišnje okuplja više od 100.000 ljubitelja automobila, proslavio je svoje 10. izdanje u njemačkom Friedrichshafenu od 28. travnja do 1. svibnja 2012. godine. Izložbeni prostor obuhvatio je 12 hala na površini od 85.000 m2 te privukao brojne posjetitelje poglavito iz Njemačke, Švicarske i Austrije. 

Hrvatska, kao  poseban partner ovog događanja, te jedino turističko odredište prezentirano na sajmu, predstavljena je svojom turističkom ponudom na štandu veličine 40 m2.  Uz Ispostavu HTZ-a u Münchenu, na hrvatskom su štandu kao suizlagači sudjelovale turističke zajednice grada Zagreba i Kvarnera. 

Suradnja sajma Tuning World Bodense i Hrvatske turističke zajednice započela je prošle godine u kolovozu, prilikom snimanja kalendara Miss Tuning Bodensee 2012. na lokacijama u Zagrebu i na Kvarneru.  Kalendar s motivima hrvatskih odredišta te s Miss Tuning 2011., berlinčankom Mandy Lang,  realiziran je profesionalnom organizacijom te ograničenom nakladom, a inače je vrlo je popularan i tražen među pripadnicima automobilističke populacije. Projekt kalendara Miss Tuning 2012. tijekom snimanja je u više navrata privukao pozornost medija u Njemačkoj i Hrvatskoj.

Štand HTZ-a privukao je brojne posjetitelje i predstavnike medija, a gošća Mandy Lang potpisivala je kalendar brojnoj publici. Tijekom sajma održana su razna tematska događanja, manifestacije, utrke, a među izloženim automobilima bilo je premijera određenih modela auto industrije. Nastup HTZ-a na ovom sajmu bio je prilika još jednom predstaviti hrvatsku turističku ponudu poklonicima automobilističkih putovanja iz Njemačke i susjednih zemalja.



Pisane vijesti