Hrvatska turistička ponuda na sajmu u Ženevi

Slika /arhiva/110125-Vacances-01.jpg

Ženevski sajam “Vacances“ održan je 17. put, ove godine od 21. do 23. siječnja. Sajam je obišlo 23.200 posjetitelja što predstavlja porast od 1,2 posto u odnosu na prošlu godinu. Švicarci su ponovno pokazali zanimanje i entuzijazam za kvalitetnim godišnjim odmorom u inozemstvu.



“Vacances” je jedini turistički sajam u francuskom govornom području Švicarske te privlači posjetitelje iz cijele regije francuskog govornog područja. Uz ostalih 90 izlagača, Hrvatska je nastupila na 12 kvadrata izložbenog prostora gdje je zabilježena znatna posjećenost. Najveći broj upita odnosio se na individualna putovanja, kružna putovanja vođena na francuskom jeziku, wellness, golf te hotele visoke kategorije.



Izlagače su činile turističke agencije, predstavništva turističkih zajednica, hoteli, turističke zajednice iz Švicarske i Francuske, zračna luka Ženeva, avio kompanije i banke.



Direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Švicarskoj, Zlatko Deželjin sastao se tom prilikom s gospodarskim, savjetnikom Veleposlanstva RH Davorom Pomykalom, direktorom sajma Danielom Wyssom te voditeljicom sajma Christine Cavin. Tijekom sastanka razgovaralo se o nastupima Hrvatske na sajmu “Vacances” u budućnosti te o mogućnostima nastupa Hrvatske kao zemlje partnera u 2013. godini.

Pisane vijesti