FITUR 2011: Hrvatska jedna od hit destinacija

Slika /arhiva/110125-Fitur_01.jpg

Više od 200.000 španjolskih turista prošle je godine u Hrvatskoj ostvarilo 450.000 noćenja što je porast od 25 posto u odnosu za godinu prije.



Hrvatska turistička ponuda predstavljena je na velikoj turističkoj burzi FITUR, održanoj od 19. do 23. siječnja 2011. godine u Madridu.



Predsjednik Svjetske turističke organizacije, Taleb Rifai, u uvodnom je govoru povodom otvorenja madridskog FITUR –a ustvrdio: "Turizam je gospodarska djelatnost koja se najbrže oporavlja, teške godine su iza nas i nadamo se da će 2011. biti uspješna."



Hrvatsku turističku ponudu na štandu od 108 m2 predstavila je Hrvatska turistička zajednica sa sedam suizlagača – Kompas Zagreb, Aronda Adriana Travel, Elite Travel, Amathus Travel, Istraturist Umag, TZ Zagreb i Canavia Travel.



Na Sajmu je sudjelovalo 166 zemalja i 10.500 izlagača.



"Interes za Hrvatsku je stalan i zaista izražen, što potvrđuje povećanje broja avio linija prema Hrvatskoj najavljeno za 2011.", rekla je direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Madridu, Sanja Jelić.



Brojni novinari i poslovni partneri već su prvog dana obilazili štand Hrvatske turističke zajednice u potrazi za svježim informacijama o našoj zemlji.



Poslovni dio sajma trajao je do petka poslijepodne, kada je FITUR otvorio vrata širokoj publici. Štand Hrvatske turističke zajednice posjetili su državni tajnik u Ministarstvu turizma Branko Grgić i veleposlanik RH u Španjolskoj Neven Pelicarić sa suradnicima.



Pisane vijesti