Hrvatska tradicionalno predstavljena na godišnjoj konferenciji USTOA-e

Slika /arhiva/HTZlogo.jpg

U poznatom kanadskom skijalištu Banff, 10. prosinca 2009. godine održana je godišnja konferencija USTOA (Udruženje američkih turoperatora). S obzirom na recesijsku godinu odaziv turoperatora bio je više od očekivanog, konferenciji je nazočilo 800 članova.

Voditeljica predstavništva Hrvatske turističke zajednice Nena Komarica održala je tiskovnu konferenciju i prezentaciju za najpoznatije turističke magazine kao što su Jax Fax, Travel Agent Magazine, Travel Weekly, Travel Age West, Recommend i drugi.

Najviše interesa mediji su pokazali za Istru i kontinentalnu Hrvatsku, nacionalne parkove te mogućnost organiziranja tematskih studijskih putovanja po Hrvatskoj. Također, tijekom USTOA-e Komarica je održala i sastanke s najpoznatijim turoperatorima članicama USTOA koji u svojim programima imaju Hrvatsku (Mayflower, Europe Express, Isram, Abercrombie & Kent, Homeric Travel, Tauck World Discovery Travcoa, Intrav, Central Holidays i dr.).

Tradicionalno, 10. prosinca u hotelu Fairmont održan je i „Hrvatski ručak“ – druženje čelnika turističke industrije i predstavnika medija, a nazočilo je 400 turoperatora. "Hrvatski ručak" s prezentacijom o hrvatskoj turističkoj ponudi te prigodnim umjetničkim programom, koncert mladih umjetnika Tihane Pavelić i Vladimira Katza organizirala je Hrvatska turistička zajednica. Predsjednik USTOA-e, Bob Whitley čestitao je našem predstavništvu na uspješno organiziranoj prezentaciji.

USTOA je profesionalno udruženje turoperatora SAD osnovano 1972. godine sa sjedištem u New Yorku. Udruženje ima preko 800 članova koji imaju godišnje preko 10 milijuna putnika. Članovi ovog udruženja su poznati američki turoperatori koji u svojim brošurama nude programe domaćih i svjetskih najpoznatijih turističkih odredišta. Moto USTOA je “Integrity in Tourism”, a cilj djelovanja je obrazovanje djelatnika u turističkoj industriji.


Pisane vijesti