Hrvatska predstavljena na turističkom sajmu 'Odmori 2007.'

Slika /arhiva/ferien_wien_messe.jpg

Na međunarodnom turističkom sajmu u Beču 'Odmori 2007.' uspješno je predstavljena hrvatska turistička ponuda na izložbenom prostoru od 140 četvornih metara i dodatnih 20 na kojima je prezentirana Opatijska rivijera u okružju sredozemnih turističkih destinacija.

Međunarodni turistički sajam u Beču, održan od 11. do 14. siječnja,  najveća je turistička manifestacija u Austriji na kojem je svoju turističku ponudu, mogućnosti za odmor i putovanja ove godine predstavilo 70 država na 725 izložbenih štandova.

Zanimanje novinara, poslovnih partnera i putničkih agencija i tour-operatera za Hrvatsku, kao i same publike, premašilo je očekivanja, ocijenio je u nedjelju zadnjeg dana manifestacije direktor Hrvatske turističke zajednice u Beču Ranko Vlatković. 

"Moram reći da se iskazuje veće zadovoljstvo kod naših turoperatora koji kažu da prvi dani otvorenog bookinga pokazuju veliki interes za Hrvatsku. To je dobra naznaka i uvod u ovogodišnju turističku sezonu, ukazuje da smo na dobrom putu te da je Hrvatska tražena destinacija i da će se ostvariti jako dobri rezultati iz 2006. godine, iako se može očekivati i da bude bolje", kazao je Vlatković. 

Tako je, primjerice, organizator putovanja BE-tours predstavio program za Hrvatsku i akciju dovođenja oko 1.500 glazbenika iz Austrije, Švicarske i Njemačke u Opatiju u listopadu, što će biti velika prezentacija i hrvatskog turizma, rekao je Vlatković. 

U 2006. godini skoro 800 tisuća Austrijanaca putovalo je u Hrvatsku što je 14 posto od ukupnog stanovništva i ostvarilo više od 4 milijuna noćenja, što znači da  Austrija u participaciji kompletnog turističkog
prometa Hrvatske iznosi skoro 9 posto, kazao je Vlatković.  Austrijski turisti putuju više puta u Hrvatsku i to uglavnom u vlastitom prijevozu, skoro 60 posto njih te je razumljivo da su uz promidžbene materijale na našem štandu najviše tražili autokarte Hrvatske, dodao je Vlatković. 

Zemlja-partner bečkom sajmu ove godine je Rumunjska, a Štajerska je regija partner. (Hina)  



Pisane vijesti