Hrvatska poslovna torba na murterskoj rivi

Slika /arhiva/100719-mm-p1.jpg

Modna revija etno kolekcije Tkanica i Licitarsko srce, kao dio programa Materina priča, a pred odlazak u London, održana je na murterskoj rivi, te je izazvala oduševljenje nazočnih, priopćeno je danas iz Hrvatske matice iseljenika (HMI).



Reviju su nosile poznate osobe iz javnog života Hrvatske, među kojima su, saborske zastupnice Đurđica Sumrak i Neda Klarić, donačelnica Murtera Dragica Bašić, bivša kraljica Hrvatske Tamara Roglić...



Uz zanimljivu scenografiju i prezentaciju izvornih hrvatskih delicija i vina kroz Materinu priču okupljene na murterskoj rivi provela je operna diva Antonela Malis.



Materina priča je neprofitni projekt promicanja hrvatske tradicijske kulture, stvaralaštva, rukotvorstva i baštine, kojeg čini i hrvatska poslovna torba Tkanica - rukotvorina žena tkalja iz Knina.

Općina Murter podržava projekt Materina priča kao dio nastojanja jačanju ugleda Hrvatske u svijetu te posebnog angažmana oko promocije hrvatskog turizma. Na murterskoj rivi je u subotu, 17 srpnja prvi put priređena modna revija, a završila je nastupom klape Mirakul iz Vrpolja, stoji u priopćenju HMI-a. (Hina)


Pisane vijesti