Hrvatska najpopularnija festivalska destinacija

Slika /arhiva/rh-karta-ww.jpg

Britanski tjednik Music week u svojem tiskanom i digitalnom izdanju proglasio je jučer Hrvatsku najpopularnijom festivalskom destinacijom u Europi.

Hrvatska je privukla najviše festivalskih gostiju iz cijeloga svijeta u 2013. godini, prestignuvši tako Njemačku kao najpopularniju destinaciju velikih glazbenih događanja.

Prema najnovijem istraživanju Festicketa baziranom na 80 festivala, čak 21 posto britanskih festivalskih gostiju posjetilo je Hrvatsku, dok je njih 19 posto posjetilo događanja u Njemačkoj, odnosno njih 12 posto događanja u Nizozemskoj. Kada je riječ o ostalim svjetskim destinacijama, 22 posto posjetitelja odabralo je Hrvatsku i Njemačku za svoje festivalske destinacije, a 19 posto Češku.

Isto je istraživanje pokazalo da festivalski gosti više ne traže samo kamping smještaj u destinaciji, već mnogo više, što raznovrsniju ponudu i raznovrsnije oblike smještaja. Tako gotovo 80 posto festivalskih gostiju u 2014. godini planira odlazak u inozemstvo i boravak u luksuznim hotelima čija cijena prelazi 100 funti po noćenju, što je povećanje od 3 posto britanskih gostiju, odnosno 8 posto gostiju iz drugih dijelova svijeta u odnosu na 2013. godinu.



Pisane vijesti