Hrvatska na turističkom sajmu "Odmori 2019" u Beču

Slika /AA_2018_b-fotke/vijesti/190112_Sajam_Bec3.jpg

Na međunarodnom turističkom sajmu "Ferienmesse  2019" (Odmori 2019), koji je u četvrtak otvoren u Beču, među oko 800 izlagača iz 80-ak država predstavlja se i turistička ponuda Hrvatske. Ferienmesse 2019., koji traje od 10. do 13. siječnja, najveći je i najposjećeniji turistički sajam u Austriji. Hrvatska turistička zajednica (HTZ), sudjeluje na svojem štandu, uz petnaestak suizlagača, među kojima su udruge, tvrtke, turističke zajednice  i prijevoznici. "HTZ ove godine nastupa s novim štandom koji je prošle godine predstavljen na sajmu u Berlinu", izjavio je direktor predstavništva HTZ-a u Beču Branimir Tončinić.

Uz Hrvatsku turističku zajednicu, na sajmu sudjeluje i 15 suizlagača: turističke zajednice Šibensko-kninske i Krapinsko-zagorske županije, grada Zagreba, Raba i Novalje, Makarska Riviera – Splitsko-dalmatinska županija, Jadrolinija, Nacionalni parki (NP) Plitvička jezera, Muzej Apoksiomena, Jadranka kampovi Mali Lošinj, Cresanka, Camping Village Šimuni, Maricom, KUH te Hadria.

Austrija je za Hrvatsku jedno od najznačajnijih turističkih tržišta, sa stalnim uzlaznim trendom. U prilog tome govore dobri rezultati ostvareni u prošloj godini - lani je Hrvatsku posjetilo više od 1,4 milijuna austrijskih gostiju, koji su ostvarili više od 7,7 milijuna noćenja, što je 2,37 posto više dolazaka i oko jedan posto više noćenja u odnosu na 2017. godinu.

Prema podacima austrijske udruge za putovanja, 90 posto Austrijanca ponovno želi putovati pri čemu im je važna sigurnost te odnos cijena i usluga  kao i brza dostupnost turističkih destinacija vlastitim prijevozom, a tu Hrvatska dobro stoji, rekao je Tončinić.

Svi najvažniji austrijski partneri i turoperatori najavili su daljnje unapređenje suradnje i Hrvatskoj i u svojim joj katalozima posvetili veliki  broj stranica. (Hina)

Pisane vijesti