HRVATSKA NA TURISTIČKOJ BURZI ITB U BERLINU

Slika 11.–15.3.2009;ITB-logo4c.jpg

Međunarodna turistička burza ITB 2009, namijenjena prvenstveno turističkim profesionalcima, održat će se od 11. do 15. ožujka 2009. godine u Berlinu.

Kao i svake godine prva dva dana rezervirana su za poslovne posjetitelje, a ostali za široku publiku.

Hrvatska turistička zajednica svoju ponudu predstavlja na štandu veličine 300 m2 (štand broj 215; hala 1.2), a osim opće turističke ponude predstavlja se i 20 turističkih tvrtki i turističkih zajednica iz Hrvatske.

U srijedu, prvi dan održavanja sajma, 11. ožujka s početkom u 12:00 tiskovnu konferenciju će održati ministar turizma i predsjednik Hrvatske turističke zajednice Damir Bajs i direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić.

Na ovogodišnjem ITB-u, u prostoru od 160.000 m2 izlagat će 11.000 izlagača iz 180 zemalja svijeta.

Tijekom sajma održava se više od 300 kongresa i brojnih seminarskih događanja. Očekuje se oko 180.000 posjetitelja.

Pored prezentacije turističkih odredišta, berlinska burza nudi različite segmente predstavljanja: tu pripadaju putnička tehnologija, zrakoplovstvo/zračne luke, ITB putovanja za mlađu populaciju, kružna putovanja i kulturni turizam, ali i znanstveni centar, koji pokraj gradova za izobrazbu, međunarodnoj turističkoj struci nudi prostor za dijalog između gospodarstva i znanosti.

Praksa je pokazala da je ITB najbolji indikator turističkih kretanja u sezoni koja slijedi, a zadobiti povjerenje Nijemaca, svjetskih putnika broj jedan, cilj je svih svjetskih turističkih odredišta. 
 



Najave