Hrvatska na 48. sastanku Komisije za Europu UNWTO-a

Slika /arhiva/unwto-log.jpg

Ovogodišnji sastanak Komisije za Europu Svjetske turističke organizacije (UNWTO) održat će se 15. i 16. svibnja 2008. u Pragu, a na njemu će sudjelovati i hrvatska delegacija. Jedna od glavnih tema o kojima će se raspravljati je, osim osvrta na trenutno stanje u turizmu naše regije i svijeta i na program rada Svjetske turističke organizacije, rasprava o prioritetima za novi Program.

Ovogodišnji sastanak Komisije za Europu Svjetske turističke organizacije (UNWTO) održat će se 15. i 16. svibnja 2008. u Pragu, a na njemu će sudjelovati i hrvatska delegacija.

Jedna od glavnih tema o kojima će se raspravljati je, osim osvrta na trenutno stanje u turizmu naše regije i svijeta i na program rada Svjetske turističke organizacije, rasprava o prioritetima za novi Program.

Kontinuirani rad zemalja članica Svjetske turističke organizacije odvija se preko regionalnih komisija, a Hrvatska je uvijek izuzetno aktivna i često pridonosi kvaliteti seminara koji se, u okviru  sastanaka Komisije, odvijaju dan iza službenog dijela. Tako će i ove godine na tehničkom seminaru o temi „Turistička politika i problemi kadrova“, predstavnici Hrvatske izložiti primjer naše dobre prakse u kreiranju i provođenju turističke politike.

Komisija za Europu jedna je od šest regionalnih komisija na čelu koje je u Tajništvu UNWTO-a dr. Eduardo Fayos-Sola. Svake dvije godine jedna od zemalja članica biva izabrana za zemlju predsjedavajuću Komisijom. Nakon proteklog predsjedanja Hrvatske, njome do jeseni 2009. predsjeda Cipar.



Pisane vijesti