Hrvatska i Slovenija dogovorile nastavak turističke suradnje

Slika /arhiva/101022-hr-slo4w.jpg

Slovenci su drugi najbrojniji turisti u Hrvatskoj, dok su Hrvati među najbrojnijim turistima slovenskih zimovališta. Osim toga, uspješnu turističku suradnju dvije su susjedne zemlje potvrdile ove godine i zajedničkim nastupima na dalekim tržištima – rekao je ministar turizma Damir Bajs na Hrvatsko-slovenskom turističkom skupu, održanom u okviru ovogodišnjih Dana hrvatskog turizma. Zadovoljstvo suradnjom izrazila je i ministrica gospodarstva Republike Slovenije Darja Radić, koja je tijekom susreta s ministrom Bajsom potpisala i promemoriju (protokol) o nastavku turističke suradnje. Dvije će zemlje nastaviti turističku suradnju, pri čemu se razmatra Izrael i Južna Amerika, dok će Slovenija kao članica EU pomoći Hrvatskoj oko korištenja strukturnih i kohezijskih fondova Europske unije.


Slovenci su drugi najbrojniji turisti u Hrvatskoj, dok su Hrvati među najbrojnijim turistima slovenskih zimovališta. Osim toga, uspješnu turističku suradnju dvije su susjedne zemlje potvrdile ove godine i zajedničkim nastupima na dalekim tržištima – rekao je ministar turizma Damir Bajs na Hrvatsko-slovenskom turističkom skupu, održanom u okviru ovogodišnjih Dana hrvatskog turizma.



Hrvatska i Slovenija, ove su godine zajednički predstavile svoju turističku ponudu na kineskom i indijskom tržištu, a razlozi zajedničkog nastupa bili su, prije svega, racionalizacija troškova, činjenica da si na dalekim tržištima nisu konkurencija te stvaranje novog zajedničkog turističkog proizvoda.



Zadovoljstvo suradnjom izrazila je i ministrica gospodarstva Republike Slovenije Darja Radić, koja je tijekom susreta s ministrom Bajsom potpisala i promemoriju (protokol) o nastavku turističke suradnje.



Dvije će zemlje nastaviti turističku suradnju, pri čemu se razmatra Izrael i Južna Amerika, dok će Slovenija kao članica EU pomoći Hrvatskoj oko korištenja strukturnih i kohezijskih fondova Europske unije.



Zahvaljujući korištenju sredstava iz spomenutih fondova, Slovenija je izgradila i obnovila turističku infrastrukturu, odnosno hotele i hotelsko-apartmanska naselja, wellness centre i ostale sadržaje, a usporedo s time otvoreno je i novih 2500 radnih mjesta.



Podsjećamo, posljednji dan ovogodišnjih Dana hrvatskog turizma, 22. listopada, bio je u znaku zemlje gosta – Slovenije.


Pisane vijesti