HAK: Visoke ocjene hrvatskim odmorištima

Slika /arhiva/090820-hak1w.jpg
Četiri odmorišta uz autocestu Zagreb - Split koja su ocjenjivana u projektu europskih autoklubova EuroTest dobila su visoke ocjene za urednost, čistoću i funkcionalnost i uz austrijska su ocijenjena najboljima u Europi, rečeno je na današnjem predstavljanju rezultata testiranja u Hrvatskom autoklubu (HAK).



Najvišu ocjenu "jako dobar" dobila su tri odmorišta - Modruš - zapad, Lički Osik - istok i Krka - zapad, dok je ocjenu dobar, drugu po visini, dobilo odmorište Modruš - istok.

Voditelj projekta EuroTest u HAK-u Darko Brozović istaknuo je važnost pozitivne ocjene odmorišta, jer će informaciju u njihovom dobrom stanju dobiti oko 40 milijuna članova europskih autoklubova.



Vrijednost rezultata koje su postigla hrvatska odmorišta to su veći što je među 101 odmorištem 17 ocijenjeno ocjenom "vrlo loše", 22 ocjenom "dovoljan", 22 ocjenom "prihvatljiv", 29 ocjenom "dobro", a samo 11 ocjenom "vrlo dobro", među kojima su tri u Hrvatskoj, istaknuto je na predstavljanju.

Na odmorištima testiranim u Hrvatskoj pozitivno su ocijenjeni stanje i čistoća objekata, sanitarije, uređena dječja igrališta, dostupnost objekata osobama s posebnim potrebama, broj i izgred stolova za piknik, osvijetljenost i druge karakteristike.

Jedine dvije zamjerke odnose se na odmorište Modruš - istok. Na njemu su za vrijeme testiranja toaleti za osobe s posebnim potrebama bili zaključani, a međunarodni ključ za invalide nije radio te nije bilo video nadzora objekata i SOS telefona.



U programu EuroTest, unutar kojeg je tijekom proljeća provedeno ocjenjivanje odmorišta, sudjelovalo je 18 autoklubova iz 17 zemalja, većinom članica Europske unije. Ocjenjivanje je provela neovisna agencija koju su angažirali autoklubovi. (Hina)


Pisane vijesti