HAK-ova akcija ocjenjivanja autokampova

Slika /arhiva/hak-logogif

Hrvatski autoklub (HAK) u kolovozu će dovršiti dvomjesečnu akciju ocjenjivanja i utvrđivanja objektivnog stanja u 90 domaćih autokampova, od kojih će najbolji krajem rujnu ove godine dobiti nagrade na međunarodnom skupu o motoriziranom turizmu i na završnoj svečanosti akcije "Turistički cvijet-Kvaliteta za Hrvatsku" u sklopu koje se to ocjenjivanje i provodi.

Akcija je predstavljena na današnjoj konferenciji za novinare HAK-a uz napomenu da ju provode četvrtu godinu za redom u sklopu akcije "Turistički cvijet", a koju zadnjih 11 ljeta zajednički organiziraju Hrvatska gospodarska komora (HGK) i Hrvatska radio televizija (HRT). HAK-ov partner u akciji je Udruga kampista Hrvatske (UKH).

Voditelj tog HAK-ovog projekta Milan Pajnić naglasio je da je HAK-ovo ocjenjivanje pridonijelo povećanju kvalitete ponude autokampova, što 'ocjenjivači' na terenu primjećuju iz godine u godinu.

HAK time želi pridonijeti i promociji kamping turizma, koji je, po Pajniću, pomalo i nepravedno zapostavljen, budući je taj segment krajem prošle godine činio oko 23 posto ukupnih hrvatskih smještajnih jedinica.

Glavni tajnik HAK-a Tomislav Družak najavio je za iduću godinu drugačiji model ocjenjivanja kojim planiraju obuhvatiti sada izostavljene male i srednje autokampove koji često imaju bolju ponudu od velikih.

Po HAK-ovim podacima u Hrvatskoj je 500 autokampova, od čega 130 većih.

Družak je istaknuo i ulogu HAK-a kao nacionalnog kluba u promociji hrvatskog turizma budući surađuje s većinom sličnih europskih klubova, čiji su članovi velika većina od 80 posto svih turista koji u Hrvatsku dolaze cestom i vlastitim prijevozom.

Stoga je za 24. rujan u sklopu završnice akcije "Turistički cvijet" u Bolu na Braču najavio organiziranje prvog međunarodnog skupa o motoriziranom turizmu na kojem se očekuje više od 300 domaćih sudionika i stručnjaci iz europskog udruženja autoklubova. (Hina) 



Pisane vijesti