Grupacija Lošinj Hotels&Villas očekuje godišnje rezultate slične lanjskima

Slika /AA_2018_b-fotke/2019 vijesti/190424_Losinj_marko_vrdoljak.jpg

Hotelska grupacija lošinjske Jadranke Lošinj Hotels&Villas ove godine očekuje buking na razini prošle godine, koja je za njih bila jako dobra, a zadovoljni su i dosadašnjim rezultatima ove predsezone, uključujući i popunjenošću za uskrsne blagdane te za predstojeće prvosvibanjske praznike. "Prema pokazateljima s određenih emitivnih tržišta ove godine do sada bilježimo bolje rezultate bukinga, dok je s nekih tržišta nešto usporeniji. Primjećujemo i trend 'last minute' bukiranja, što će se sigurno i nastaviti", kažu za Hinu iz te lošinjske hotelske grupacije, napominjući da su s cijenama ove godine u najvećoj mjeri ostali na lanjskoj razini te da ne planiraju korekcije. U bukiranju i punjenju kapaciteta, kako kažu, odlično surađuju i ove, kao i prošlih godina, sa velikim touroperatorima, manjim agencijama, udrugama i drugima, i tu suradnju ocjenjuju vrlo uspješnom.

Pred Uskrs su otvorili sve svoje hotele na Lošinju sa četiri i pet zvjezdica, a gosti su im došli većinom s njihovih tradicionalnih tržišta Austrije, Njemačke, Slovenije, Italije i Hrvatske, a noćenja očekuju otprilike kao i lani u istom razdoblju.

Od novosti u ponudi i investicijama ove godine izdvajaju dovršetak uređenja hotela sa četiri zvjezdice za sezonske zaposlenike u Velom Lošinju, a ove će godine u funkciju staviti i novi restoran Kredo, koji se trenutno rekonstruira, i vrijednost tih radova procjenjuje se na 1,6 milijuna eura.

"Ove godina nam je važna i suradnja sa češkim avioprijevoznikom Silver Air, koji organizira direktne povratne letove do otoka Lošinja, pa će tako od 15. lipnja do 28. rujna imati povratne letove iz Zagreba, Venecije i Lugana za Lošinj", ističu iz Lošinj Hotels&Villas, dodajući da su organizirani avionski letovi prošlog ljeta dali iznimne rezultate te su stoga i ove godine nastavili suradnju s tim češkim prijevoznikom.

Ove će godine ukupno Grupa Jadranka imati oko 800 stalno zaposlenih, dok će se tijekom ljetnih mjeseci ukupan broj zaposlenih povećati na oko 1600 ljudi na razini cijele Grupe. Samo Jadranka hoteli imaju 810 zaposlenih, od kojih 470 stalnih i 340 sezonskih.

"Među zaposlenicima ima i stranih državljana koji su u stalnom radnom odnosu ili su sezonci, a udjel stranih zaposlenika u ukupnom broju zaposlenih u Jadranka hotelima ili od njih 810 iznosi otprilike 12 posto. Dio njih dolazi iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Makedonije, a dio iz Bugarske, Italije, pa i Francuske. Kako se vrhunac turističke godine bude približavao očekujemo da će njihov i općenito broj sezonskih zaposlenika rasti do oko 1200", otkrivaju iz te grupacije, naglašavajući da za izgradnju dugoročnog odnosa sa zaposlenicima, pogotovo kroz dodatne edukacije i druge beneficije, izdvajaju značajna financijska sredstva. (Hina/FaH)

Pisane vijesti