Gotovo 10 milijuna kuna za 23 sportska infrastrukturna projekta

Slika /AAA_2020_MINTIS/logos/news_mint_gov_hr.jpg

Ministarstvo turizma i sporta s gotovo 10 milijuna kuna u 2020. godini sufinancirat će izgradnju ili obnovu 23 sportska infrastrukturna objekta diljem Hrvatske. Odluka o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2020. godini donesena je temeljem provedenog Javnog poziva od 31. prosinca 2019. godine.

Usprkos otežanoj situaciji uzrokovanoj pandemijom koronavirusa i u ovoj godini sufinancirat će se obnova i izgradnja objekata od Dubrovnika do Vukovara i na taj način Ministarstvo turizma i sporta želi pomoći lokalnoj zajednici u brizi o sportskoj infrastrukturi.

Ovime se nastavlja s ulaganjem u lokalnu sportsku infrastrukturu koje je po prvi puta započelo u prošlom mandatu Vlade.

Temeljem donesene Odluke u 2020. godini sufinancirat će se rekonstrukcija atletske staze u Bjelovaru i Velikoj, opremanje atletske staze u Karlovcu, rekonstrukcija, izgradnja ili uređenje nogometnih terena u Čakovcu, Dugom Selu, Kneževim Vinogradima, Krapini, Krapinskim Toplicama, Maloj Subotici, Mrkoplju i Župi Dubrovačkoj, zatim izgradnja teniskih terena u Lipiku, rekonstrukcija terena za odbojku na pijesku u Novalji, uređenje ili izgradnja sportskih igrališta u Sutivanu, Jasenicama, Vodicama i Daruvaru te opremanje, obnova ili izgradnja sportske dvorane u Visu, Vukovaru, Donjem Kraljevcu, Pitomači i Sisačko-moslavačkoj županiji.

Ukupni iznos dodijeljenih financijskih sredstava je 9.684.096,64 kune.

Do sada je od 2018. godine omogućeno sufinanciranje obnove ili izgradnje 25 sportskih objekata, među kojima su najveći projekti izgradnja atletske staze u Kninu, rekonstrukcija atletske staze u Karlovcu te natkrivanje bazena na Zvončacu u Splitu koje je planirano za 2020. godinu.

Ulaganja Ministarstva turizma i sporta (do sada od strane Središnjeg državnog ureda za šport) u sportsku infrastrukturu do ovog Javnog poziva bila su u ukupnom iznosu od 21.292.575,70 kuna, a s Javnim pozivom iz 2020. godine iznos je povećan na 30.976.672,60 kuna.



Pisane vijesti