Gastronomski festival Okusi Mediteran! i ove godine u Šibeniku

Slika /arhiva/OkusiMediteran2016.JPG

Festival mediteranske prehrane, suvremenih enoloških i gastronomskih trendova Okusi Mediteran!, koji promovira Šibenik i Šibensko-kninsku županiju kao poželjne gastronomske destinacije, održat će se od 26. do 29. svibnja u partnerstvu sa Svjetskom organizacijom za zaštitu prirode, najavili su u ponedjeljak organizatori na konferenciji za novinare.

Gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić zadovoljan je što se festival treći put zaredom održava u Šibeniku, a gastro-turizam ocjenjuje iznimno važnim za razvoj cjelokupne šibenske ponude.

Projektna direktorica festivala Ingrid Badurina Danielsson, najavila je da će službeno otvaranje festivala obilježiti Pidočijada koja je ove godine u znaku proslave 950. rođendana grada Šibenika. Chefovi, gosti festivala i učenici Turističko-ugostiteljske škole Šibenik pripremit će 200 kilograma pidoča za posjetitelje festivala, a  središnji program održat će se na Mediteranskom trgu, Trgu Pavla Šubića, ispred Šibensko-kninske županije i u novootvorenoj tvrđavi Barone.

Među ostalim najavljenim događajima su i vinske radionice, izložbe te četveroručna mediteranska večera na Terasi Hotela Maestral kao i ekskluzivni cooking show kraj mlinica u  Skradinskom buku. (Hina)



Pisane vijesti