Fotografije hrvatskih krajolika za kalendar Svjetske meteorološke organizacije

Slika /AAA_2020_MINTIS/logos/WMO_2020.JPG

Svjetska meteorološka organizacija, do 31. listopada prikuplja glasove javnosti za 13 fotografija koje će biti uvrštene u online kalendar 2021. godine. Tema natječaja je "Ocean, naša klima i vrijeme" a pristiglo je više od 1100 fotografija, 70 ih je u užem izboru od čega čak 10 povezanih s Hrvatskom.

Do 31. listopada 2020. godine je rok za izbor fotografija za kalendar Svjetske meteorološke organizacije (SMO/WMO) za 2021. godinu.
 
Za kalendar Kao i prošle godine, i ove je pristiglo više od 1100 fotografija na natječaj, a interni ocjenjivački sud WMO-a izabrao je 70 fotografija u uži izbor - među njima čak 10 povezanih s Hrvatskom - ili motivom ili fotograf(kinj)om. Ponovno najviše od svih.

Osim glasova na WMO Facebook-u i WMO instagramu interni ocjenjivački sud kod konačne odluke 13 fotografija koje će se objaviti u kalendaru za 2021. godinu pazit će i na geografsku zastupljenost motiva.

U užem su izboru, između ostalih, i - po abecednom redu:
Tradicija hrvatske fotografije u kalendarima SMO

Osim broja ovogodišnjih fotografija povezanih s Hrvatskom, i u dosadašnjim je kalendarima "naših" fotografija iznimno: Sudjelujmo u izboru i povećajmo šansu da se i sljedeće godine Hrvatska promovira u svijetu i na ovaj način.

Neke od tih fotografija mogu se vidjeti i u svakodnevno mnogobrojnim emisijama i prilozima s meteorološkim sadržajem na medijskim platformama HRT-a.

Ostale vijesti