Forum o mladim djelatnicima u turizmu

Slika /arhiva/forum_rovinj3-11_w.jpg

Forum o mladim djelatnicima u turizmu jedan je od rezultata projekta „Socijalna distanca i indeks polikroničnosti mladih djelatnika u turizmu i hotelijerstvu“ („Mladi u turizmu“), Instituta za poljoprivredu i turizam,  koji je prošle godine na natječaju  Zaklade Adris izabran za financiranje u kategoriji „ Znanje i Otkriće“ (četvrtak, 3. 11.  2016. Rovinj, hotel Lone).

Na koji način mladi (generacija Y i Z) percipiraju svoje vještine i znanja za rad u turizmu i hotelijerstvu? Jesu li mladi angažirani za rad u turizmu i hotelijerstvu? Percipiraju li rad u turizmu pozitivno ili negativno? Žele li karijeru u turizmu i hotelijerstvu? Zašto ne žele? Tko je utjecao na njihovu odluku pri odabiru ove profesije? I u kojoj mjeri je to utjecalo na njihovu stavove o radu u turizmu i prema karijeri? U kojoj mjeri su zadovoljni aspektima školovanja? Određuju li njihove životne okolnosti odrastanja razinu vještina koje će posjedovati (kolika je socijalna distanca)? Kako ocjenjuju praksu i prvo radno iskustvo i s kojim problemima su se susretali? - istraživačka su pitanja ovog projekta o kojima će se raspravljati na Forumu.

U sklopu projekta izrađena je web stranica http://et.iptpo.hr/ koja će služiti kao edukativna platforma za (mlade) djelatnike u turizmu, a krajem ove godine bit će objavljen priručnik koji će sistematizirati kompetencije, probleme, očekivanja i trendove vezane za mlade u turizmu.

Na Forumu uz domaće stručnjake sudjeluju stručnjaci iz inozemstva iz područja upravljanja ljudskim potencijalnima u turizmu  pri čemu je namjera potaknuti diskusiju o problematici i izazovima generacija koji tek ulaze na turističko tržište rada ili su na početku svog radnog vijeka.



Najave