Festival umjetničkih zastavica u Zagrebu

Slika /AAA_2020_MINTIS/fotke/fest_umje_zastavica.jpg

Od 10. do 20. kolovoza održava se Festival umjetničkih zastavica Zagreb, jedinstveni festival zastava malog formata ovakve vrste u Europi. Uz podršku Turističke zajednice grada i Grada Zagreba izloženo je oko 350 zastavica iz 20-ak zemalja svijeta. 

Tema ovogodišnjeg festivala je „Identitet Europe (Europa intimno)“, a svaki autor prikazao je elemente kako vidi Europu danas kroz svoju likovnu interpretaciju.

Ovogodišnje nove zastavice će se izložiti na Zrinjevcu između drveća, a pristigle su iz 13 zemalja (Argentine, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Finske, Hrvatske, Indije, Italije, Kanade, Rusije, SAD-a, Slovenije, Srbije i Urugvaja).

Vrlo vrijedni i originalni umjetnički radovi izrađeni su u najrazličitijim tehnikama i moći će se vidjeti na sljedećim lokacijama: Trgu bana Josipa Jelačića (početak Bakačeve), Zrinjevcu, Europskom trgu i u Ulici Augusta Cesarca. 

Počasni gost umjetnik je suvremeni hrvatski likovni umjetnik, keramičar svjetskog ugleda, Hanibal Salvaro iz Zagreba, a sudjelovat će još: dr. art. prof. Seije Ulkuminei iz Finske; dr. art. doc. Marina Đira, akademska kiparica; dr. art. prof. Marijan Rihter, akademski slikar; mr. art. Janko Orać akademski slikar i grafičar iz Slovenije te brojni drugi umjetnici i profesori likovne kulture. Na ostalim lokacijama bit će izložene zastavice između uličnih svjetiljki i stupova s prošlogodišnjim temama i motivima koje su kreirali brojni poznati slikari i umjetnici.

Dvotjednim festivalom Zagreb će predstaviti atraktivnu izložbu na otvorenom, a namjera je da Festival umjetničkih zastavica Zagreb postane višegodišnji turistički proizvod i najveći Festival umjetničkih zastavica u Europi. Realizatori programa su Kraljevi ulice i njihov kreativni tim na čelu s dr. art. Dijanom Nazor Čorda, dok logo potpisuje Boris Ljubičić.

Ostale vijesti