Festival glazbe, kulture i plesa „Bejski tanac“

Slika /arhiva/bejski-tanac012.jpg

U organizaciji udruge Volim Beli, 15. i 16. lipnja 2012. u Belom, na otoku Cresu, održava se drugi po redu festival glazbe, kulture i plesa „Bejski tanac“. Sudionici dolaze s otoka Cresa, drugih dijelova Hrvatske, te Slovenije i Italije.

Predviđeni su nastupi prvih mažoretkinja s Cresa, likovne radionice za djecu u organizaciji studenata riječke Akademije primijenjenih umjetnosti, glazbeno-scenski nastupi, tradicionalne zabavne igre, te izbor najboljeg kolača.

Po prvi puta u Belom će se predstaviti mlada ženska klapa iz Cresa pod imenom Senjal, a nakon njihova nastupa na pozornicu izlazi poznati hrvatski glazbenik Livio Morosin, jedan od najboljih autora pop rock i etno scene.

Nastupit će plesne skupine iz Slovenije, te Italije, a modnim performansom predstavit će se kreatorica Tajči Čekada, te mlada riječka umjetnica Dora Digital koja će predstaviti svoj OPI performans.

Tijekom događanja, na posebno uređenim štandovima, dostupna je ponuda autohtonih proizvoda, hrane, pića i suvenira, kao i predstavljanje filcanih proizvoda udruge Ruta s Cresa.



Najave