Europski turistički forum „Jačanje uloge Europe kao vodeće turističke destinacije“


Europski turistički forum pod nazivom „Jačanje uloge Europe kao vodeće turističke destinacije“ održat će se ove godine 18. i 19. studenoga 2010. u Melliehi na Malti.

Prvi dan Foruma bit će usmjeren na brendiranje Europe i na raspravu o načinima i sredstvima za povećanje prepoznatljivosti Europe.

Potpredsjednik Europske komisije Antonio Tajani predsjedat će plenarnom sjednicom drugog dana Foruma, a naglasak će biti stavljen na novi politički okvir za turizam.

Nakon završetka Foruma 19. studenoga održat će se sastanak EU ministara i državnih tajnika nadležnih za turizam. Na sastanku će se razmijeniti iskustva i ideje potrebne za primjenu Priopćenja o turizmu koje je usvojeno u lipnju ove godine a nalazi se na stranicama Europske komisije.

Od strane malteških vlasti uskoro će biti poslani pozivi kako ministrima i direktorima nacionalnih turističkih organizacija, koji će biti pozvani da sudjeluju u radu Europskog turističkog foruma s obzirom na glavnu temu (brendiranje Europe), koja je u prvom redu područje interesa nacionalnih turističkih organizacija.


Pisane vijesti