EU projekti: Prva Travelife certificirana agencija u Hrvatskoj

Slika /arhiva/140327-traveluhpa1.jpg

Od 24. do 26. ožujka Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) u Zagrebu je organizirala međunarodni Travelife seminar za savjetnike i auditore iz osam država u sklopu kojeg je dodijeljen Travelife Partner certifikat jednoj hrvatskoj turističkoj agenciji. Time je turistička agencija PerfectMeetings.hr postala prva i jedina agencija u Hrvatskoj sa spomenutim certifikatom. „Nagrada nam je veoma važna jer je potvrda naših nastojanja da poslujemo odgovorno prema okolišu i zajednici“, kazao je direktor agencije Ranko Filipović.

„Sretni smo što Hrvatska, kao jedna od važnijih turističkih destinacija, ima prvu agenciju s Travelife Partner certifikatom što će dodatno osnažiti imidž Hrvatske kao destinacije koja ozbiljno pristupa održivom razvoju turizma. Nastavljamo suradnju s UHPA-om te možemo očekivati daljnje certifikate“, rekao je, prilikom uručenja nagrade, Naut Kusters, direktor Europskog centra za ekološki turizam i agroturizam (ECEAT) koji upravlja Travelifeom za turističke agencije.

„Agencija PerfectMeetings.hr, koja je član UHPA-e od 2011. godine, dobivenim certifikatom pokazuje kako poštuje visoke standarde društveno odgovornog poslovanja u turizmu na što usmjeravamo i potičemo sve članove i poslovne partnere“, komentirao je direktor UHPA-e Željko Trezner. Stoga UHPA, dodao je, provodi programe vezane uz društveno odgovorno poslovanje kao što je spomenuti projekt i certifikacija Travelife na koji se još uvijek mogu prijaviti turističke agencije i hoteli.

PerfectMeetings.hr je tvrtka sa sjedištem u Zagrebu, specijalizirana za organizaciju kongresa i sastanaka, motivacijskih putovanja, kompanijskih događanja i specijalnih putovanja. Organizira različite vrste događanja, od manjih susreta rukovodećih ljudi do kongresa s više od tisuću sudionika, diljem Hrvatske i susjednih zemalja.

Travelife je vodeća inicijativa za osposobljavanje, upravljanje i certificiranje turističkih tvrtki koje su posvećene održivom razvoju. Inicijativu u Hrvatskoj provodi UHPA, u sklopu projekta financiranog sredstvima Programa za cjeloživotno učenje EU, Ministarstva turizma i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Obuka i certificiranje društveno odgovornog poslovanja u turizmu – CSR TOUR dvogodišnji je projekt u kojem, osim Hrvatske, sudjeluju turističke udruge iz Nizozemske, Velike Britanije, Poljske, Latvije i Grčke. Travelife je prepoznat od strane Europske komisije kao preporučeni sustav certificiranja društveno odgovornog poslovanja za turističke agencije te se primjenjuje u više od 25 zemalja svijeta. Sustav koriste vodeći svjetski turoperatori poput Thomasa Cooka, TUI-a i Kuonia, ali je primjenjiv i u malim agencijama.



Pisane vijesti