EU projekt "Pogled u divljinu" za očuvanje velebitske prirode

Slika /arhiva/P-H20160325000460.jpg

S misijom očuvanja prirodnog bogatstva Velebita i težnjom prema održivom razvoju njegove turističke ponude, skupina biologa udružila se s tamošnjim javnim ustanovama i udrugama, kroz projekt sufinanciran IPA fondom Europske unije, kako bi kroz razmjenu znanja i jačanje međusobne suradnje pomogli tom zaštićenom području.

Projekt naziva "Pogled u divljinu: izgradnja kapaciteta za održivo korištenje i praćenje sastavnica prirode", čiji je glavni cilj bio poduprijeti javne ustanove i organizacije civilnog društva u očuvanju prirode i dobrom gospodarenju zaštićenog Velebita, završio je sredinom ožujka. Projekt je sufinanciran sredstvima EU-a iz IPA fonda u razini od 89 posto.

"U konačnici, ideja projekta bila je da se ljudi educiraju i osposobe da mogu jedan dan pratiti stanje prirode, a drugi biti vodiči kroz prirodu", rekao je za Hinu voditelj projekta Vedran Lucić.

Kroz projekt je educirano trideset lokalnih stanovnika koji su, osim što su stekli tehnička znanje za uspješno praćenje prirode, svi položili tečaj i dobili licencu za turističkog pratitelja.

Više o projektu pročitajte u članku na portalu EU#mladi



Pisane vijesti