DUBROVNIK: OKRUGLI STOL „UPRAVLJANJE TURISTIČKOM DESTINACIJOM“

Slika /arhiva/uhpa-logo.jpg
POZIV ZA NOVINARE

U organizaciji Ministarstva turizma RH, Hrvatske turističke zajednice (HTZ) i Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA), u ponedjeljak, 17. svibnja, u Grand Hotelu Park u Dubrovniku (Šetalište kralja Zvonimira 39) održat će se okrugli stol na temu „Upravljanje turističkom destinacijom“.

Događanju će nazočiti državni tajnik za turizam Željko Lenart i savjetnik ministra turizma Mirko Herceg, predsjednik UHPA-e Boris Žgomba, voditelj Službe HTZ-a za predstavništva u inozemstvu Igor Borojević te predstavnici turističke zajednice grada i županije, kao i turističkog sektora Dubrovačko-neretvanske županije .

Izjave za novinare predviđene su u 13 sati u gore spomenutom hotelu.

Cilj okruglog stola je poticanje partnerstva između nositelja turističke ponude unutar turističkih destinacija oko primjene Zakona o turističkim zajednicama i razvoja poslovanja destinacijskih menadžment kompanija, odnosno agencija. Teme susreta turističkog sektora bit će, između ostalog, i razvoj novih turističkih proizvoda, zadaće turističkih zajednica te određivanje ovlasti i odgovornosti u upravljanju destinacijom.

Osim u Dubrovniku, okrugli stolovi o istoj temi održani su i u Splitu (10. 5.), Opatiji (11. 5.) i Slavonskom Brodu (14. 5.), a slijedi Zagreb (18. 5.).


Najave